21 Mart, 2023

Dişi Muhabbet Kuşu Yuvaya Girmiyor?

Dişi Muhabbet Kuşu Yuvaya Girmiyor

Dişi muhabbet kuşu besleyenlerin yaşadıkları birçok sorun mevcuttur. Bu sorunların başında da dişi muhabbet kuşunun yuvaya girmemesi gelmektedir. Bu sorunla karşılaşan kişiler, çözüm konusunda sıkıntı yaşayabiliyorlar. Çünkü bazı dişi muhabbet kuşları, yuvaya girmeme konusunda oldukça inatçı davranıyorlar.

Bizler de bu yazımızda sizler için dişi muhabbet kuşunun yuvaya nasıl girebileceğiyle ilgili çeşitli yöntemler sunacağız. Sizler için sunmuş olduğumuz yöntemler, birçok dişi muhabbet kuşunda başarılı olmuştur. Ancak bu yöntemlerin kesin sonuç vermeme ihtimalinin olduğunu da unutmamanız gerekmektedir.

İlk olarak yuvanın deliğine dikkat etmeniz gerekiyor. Yuvanın deliğinin standart boyda olması gerekmektedir. Yani dişi kuşun yuvaya girebilmesi için deliğin ne çok büyük ne de çok küçük olmaması lazım.

Bunun yanı sıra dişi muhabbet kuşunun yuvaya güven duyması gerekmektedir. Bunun için de en etkili yöntem, dal darı olmaktadır. Dal darıyı, yuvayı kapatmayacak şekilde yerleştirmelisiniz. Bu noktada darının bir kısmı yuvanın içinde bir kısmı yuvanın dışında kalmalıdır.

Diğer Blog Yazılarımız