4 Kasım, 2024

Yavru Muhabbet Kuşu Bakımı ve Beslenmesi

Yavru muhabbet kuşu ne yer?

Yavru muhabbet kuşları, ilk haftalarda özel formüllerle hazırlanan yavru kuş maması ile beslenmelidir. 2-3 haftalık olduktan sonra, yavaş yavaş tohumlar sebzeler ve meyveler eklenebilir. Yine de bu süreçte diyetin ana bileşeni olan yavru kuş yemi sağlanmalıdır. Hasta ve yavru kuş yemini web sitemizden temin edebilirsiniz.


Yeni doğmuş muhabbet kuşu nasıl beslenir?

Yeni doğmuş muhabbet kuşları, anne tarafından beslenmelidir. Eğer anne besleyemiyorsa, Kuş sahibinin muhabbet kuşu beslenmesinde yardımcı olmalıdır.

Mamayı elle besleme kaşıkları veya eğimli kaşıklar ile yavrunun ağzına yaklaştırın ve yavrunun mamayı yemesini bekleyin. yutabileceği kadar az miktarda verin. Yavruların yumurtadan çıktığı an beslenme başlar ve en iyi bakımı annesi yapar. 

1 günlük muhabbet kuşu nasıl beslenir?

1 günlük muhabbet kuşları henüz çok hassastır ve kendi başlarına beslenemezler. Anne kuşun sağladığı besin ile beslenmeleri gereklidir. Eğer anne beslemiyorsa elinize alın ve Röhnfried crop milk kursak sütlü elle besleme maması ile mama yapın.

Elle besleme aparatı kullanarak kuşunuzu besleyin. 1 günlük kuş bebek kuş olarak tarif edilebilir o yüzden bakımı çok önemlidir. Yeni doğan muhabbet kuşu nasıl beslenir sorusuna cevaben kesinlikle kuşlara özel yapılmış elle besleme mamaları tercih edilmelidir.


1 aylık muhabbet kuşu ne yer?

1 aylık muhabbet kuşları artık yavru kuş yemine ek olarak meyve ve sebzelerden faydalanabilir. Küçük miktarlarda elma, havuç gibi sebzeler de verilebilir. Ancak, vereceğiniz miktar bir çıt parmağı kadar anca olmalıdır. Yavru muhabbet kuşu nasıl beslenir sorusuna bu şekilde cevap verebiliriz.



Muhabbet kuşu yavrusu kaç günde büyür?

Muhabbet kuşu, yumurtadan çıktıktan sonra 30-32 gün içinde kendi yemini kırmaya başlar. Ancak tamamen gelişmeleri 3 veya 4 ay alabilir. Muhabbet kuşu yavrusu gelişimi sahibi ile çok ilgilidir. Kuşun yemini , vitaminlerini düzenli olarak vermeniz gerekir. 

2 aylık muhabbet kuşu nasıl beslenir?

2 aylık muhabbet kuşları, artık kendi kendilerine yem yiyebilir. Yetişkinler gibi çeşitli tohumlar, tahıllar ve taze sebzelerden oluşan dengeli bir diyetle beslenebilirler. Beslenmeye ihtiyaç duyan 2 aylık kuşlar artık tüm ebeveyn kuşların yiyebileceği her şeyi yiyebilirler.

Probiyotikler , Multivitaminler , Kuş mamaları kesinlikle kullanılması gerekir. Röhnfried Entrobac , Röhnfried Gervit- w , Versele Laga Classic Kuru veya Nemli mama kullanmanızı öneririm. Kuşların sağlığı için çok önemli.


Yavru muhabbet kuşu gelişimi nasıl olur?

Yavru muhabbet kuşları ilk 3 hafta içinde tüylenmeye başlar. 4-6 haftalıkken bağımsız hale gelir ve uçma denemeleri yapar. 3 aylık olduklarında yetişkin tüylerine ve renklerine sahip olurlar. Tamamen yetişkin formuna ulaşmaları ise yaklaşık 6 ayı bulur.



Yavru muhabbet kuşuna nasıl bakılmalı?


Yavru muhabbet kuşlarına bakarken sıcaklık, hijyen ve uygun beslenme çok önemlidir. 20-32°C sıcaklıkta, hijyenik bir ortamda tutulmalı ve sık sık taze su sağlanmalıdır. Besin olarak kaliteli yemler tercih edilmeli ve yavru kuş maması eksik edilmemelidir. Petshoptan veya üreticiden kuşu eve getirdiğiniz de kesinlikle ilk bir hafta çok dikkat etmelisiniz. 

Muhabbet kuşu kafesleri çok önemlidir. Kafesiniz geniş ve ferah olmalıdır. Muhabbet kuşunun kafesine gereğinden fazla oyuncak vesaire asmanız onun ortamını daraltacaktır. 

Bebek muhabbet kuşlara nasıl bakılır?

Bebek muhabbet kuşları hassastır ve çok fazla ilgi gerektirir. Yavru mama ile sık beslenmeli, yeterli su ve hijyen sağlanmalıdır. Ayrıca fazla ses ve stres yaratacak durumlardan kaçınılmalıdır. Muhabbet kuşu yavrusunun size hemen alışmayacağını ve sizden korkacağını unutmadan hareket etmelisiniz buna dikkat edin.

Kuş elinize gelsin diye fazla acele etmeyin özellikle yeni kuş besleyeceklerin yaptığı en büyük hata budur. İlk önce kuşun size olan güvenini tamamlamasını bekleyin.

1 buçuk aylık muhabbet kuşu bakımı nasıl olmalı?

1,5 aylık muhabbet kuşları yavaş yavaş yetişkin yemine adapte olmaya başlar. Tohum ve taze sebzelerle birlikte tohum karışımları verilebilir. Ayrıca, uçma ve sosyalleşme gibi aktiviteler için yavaş yavaş özgürlük tanınabilir. Artık belli bir büyüklüğe erişmiş kuşlarda kuş yemi kaliteli olmalıdır.

Kesinlikle ağzı açık doldurma yemler tercih etmeyin. Web sitemizden vakumlu bir şekilde sizlere gönderilen Özel üretici yemi ve Lüks yemi tercih edebilirsiniz. Sağlıksız yemler muhabbet kuşunuzun ölümüne yol açabilir.

Muhabbet kuşu yumurtadan çıktıktan sonra ne yapılmalı?

Yumurtadan yeni çıkan muhabbet kuşları için en ideal beslenme anne sütüdür. Anne besleyemiyorsa, ilk 2 hafta yavru kuş maması verilmelidir. Sıcaklık ve nem seviyesinin düzenli tutulması ve stresten uzak bir ortam sağlanması çok önemlidir. Küçük yavrularda kursak sütü içeren Röhnfried Crop Milk elle besleme mamasını tercih etmeniz faydalı olacaktır.

Yavru muhabbet kuşlarının bakımı ve beslenmesi özen gerektiren bir süreçtir. Sağlıklı büyüme ve gelişim için yukarıdaki kurallara uymak önemlidir. Bu, yavru kuşların mutlu ve sağlıklı büyümesine yardımcı olur.









Diğer Blog Yazılarımız