Yavru Muhabbet Kuşu Bakımı ve Beslenmesi
Yavru Muhabbet Kuşu Bakımı ve Beslenmesi
Muhabbet kuşları, sevimlilikleri ve sosyal yapıları ile birçok insanın kalbini kazanmıştır. Ancak, bu güzel kuşların cinsiyetini belirlemek bazen zorlu bir görev olabilir. Bu yazıda, muhabbet kuşu cinsiyetini anlamak için sıkça sorulan soruları yanıtlayacağız.
Muhabbet kuşlarının cinsiyetini belirlemek için birkaç farklı yöntem bulunmaktadır:
Cere Renkleri : Dişi muhabbet kuşlarının ceresi genellikle kahverengi, beyaz , açık mavi beyaz karışımı tonlarındadır, erkeklerin ise mavi, mor veya pembe renkte olur.
Davranışlar: Erkek muhabbet kuşları daha sosyaldir ve genellikle daha fazla ötme eğilimindedir. Dişiler ise daha sakin ve saldırgan olabilir.
Vücut Yapısı: Erkekler genellikle daha iri ve gösterişli görünürken, dişiler daha küçük ve narin olabilir.
Cinsiyet en kesin cere rengine göre belirlenir. Cere dediğimiz bölge kuşun burun bölgesidir.
Muhabbet kuşlarının cinsiyeti, genellikle 6-12 haftalıkken belirlenebilir. Bu yaşta, cere renkleri daha belirgin hale gelir.
Ancak, bazı durumlarda tam cinsiyeti belirlemek için kuşun 6 aylık olmasını beklemek daha doğru olabilir.
Bu sorunun cevabı maalesef ki evet. Özellikle ilk doğduklarında erkek olur daha sonra dişiye yavaş yavaş dönebilir. O yüzden bellir bir haftalık periyodu tamamlamasını beklemek çok doğru olacaktır.
Kuşlarda yüzde 20 oranında cinsiyet dönüşü görülebilir.
Evet, dişi ve erkek muhabbet kuşları arasında bakımda bazı farklılıklar olabilir. Dişi kuşlar, özellikle yumurtlama döneminde kalsiyuma çok fazla ihtiyaç duyarlar.Erkekler ise üreme döneminde E vitamini ve selenyum ihtiyaçları artacaktır. Dişi muhabbet kuşunuza üreme döneminde Versele Laga Calci Lux , Versele Laga opti breed takviyelerini kullanmanız çok iyi olacaktır. Erkek kuşunuza ise üreme döneminde Röhnfried Taubenfit E-50 vermeniz üreme dönemini çok iyi ve verimli geçirmesini sağlayacaktır.