22 Mart, 2023

Kombi Mix Nedir ? Kombi Mix Nasıl Kullanılır ?

Kombi mix Özel bir karışımdır. Kuşlarda hem hastalık anında hem de kür amaçlı kullanılır .

Kuş türlerinde bulunan iç parazitleri yok eder. Mantar oluşumunu engeller. Kokulu veya değişik renkteki ishal problemlerini engeller.

Halk dilinde iç kurumaya yönelik bakterileri yok eder .

Bu karışım Trichomonas vb olan bakterileri , parazitleri temizler . İçeriğinde bulunan T+K+K bileşenleri ise sindirim sistemini düzenler. Çoğu kanatlı kuşlarda kullanılır.

Kombi Mix Hangi Hastalıklarda Kullanılmalıdır?

Kuşlarda Adeno bakterisi

Adeno hastalığı genellikle genç kuşlar da görülen genç kuş hastalığı diye isimlendirilir.

2 tip adeno vardır birisi 8 aylıktan küçük kuşlar (tip 1 ) diğeri ise 8 aylıktan büyük kuşlar(tip 2 ). Adeno virüs vücutta karaciğere saldırır ve ciddi hasar bırakır.

Hiçbir belirti göstermeden kuş 24 saat içinde ölür. Bu hastalığa yakalanan kuş genellikle 48 saat içinde ölür.

Adeno hastalığına yakalanan kuşlar sarımsı sıvı dışkı yapabilir. Fakat bu hastalığın en büyük belirtisi kuşun 24 saat içinde ölmesidir.

Kuşlarda E coli Bakterisi

Çoğu hayvanın baş belası olan bu hastalık aynı zamanda en sık rastlanan hastalıklardan birisidir.

Bakteriler bağırsağa yerleştikten sonra hızla çoğalır , bağırsak duvarını deler ve iç kuruma başlatır.

Hastalığın en net belirtisi koyu renkte sulu dışkı yapmasıdır.

Kuşlarda kursak mantarı ( fungal ) 

Kursak mantarı kuşlar da görülen bir iç mantar türüdür. Muhabbet kuşunun kursak bölgesinde oluşan tedavisi uzun süren ve kolay tekrarlayan fungal ( mantar ) bir hastalıktır.

Görülen belirtiler genellikle halsizlik , ağız kokusu , kursaktan gelen peynirimsi ve kokulu bir tabaka , sürekli uyku hali , yem kusma , beslenmeyi reddetme , tüy kabartma olur.

Kombi Mix nasıl kullanılır?

Kombi mix kullanımı kuşun durumuna göre değişir. Hastalıkların oluşmasını engellemek , korumak için veya oluşan hastalıklarda kuşlar tedavi etmek için kullanılır.

Ağır bir ilaç olduğu için karaciğer de problem yaratmaması için kesinlikle med tollyamin forte ile karıştırılıp kullanılmalıdır.

Kombi Mix Koruma amaçlı nasıl kullanılır?

Kümese yeni gelen ve hali hazırda kümeste duran kuşa kür için 3 gün üst üste verilir. 100 Ml Muhabbet kuşu suluğuna 0.75 CC Med Tollyamin Forte & 0,25 Gram Kombi Mix eklenir ve servis edilir.

Kombi Mix Tedavi amaçlı nasıl kullanılır?

Hasta olan kuşa 5 gün boyunca üst üste verilir. 100 Ml Muhabbet kuşu suluğuna 0.75 CC Med Tollyamin Forte & 0,25 Gram Kombi Mix eklenir ve servis edilir.

Kombi Mix Çok Sorulan Sorular

Kombi mix ishalde kullanılır mı?

Kombi mix sadece bakteriyel ishal problemlerinde kullanılır. Normal ishaller probiyotik vb ürünler ile tedavi edilir.

Sezon sonunda kombi mix nasıl kullanılır?

Sezon bittiğinde mutlaka sağlık kürü yaparken kombi mix ürününü programınıza eklemelisiniz.

Sezon bittikten sonra önce vitamin ve eser elementleri vücuda kazandırıp daha sonra sağlık kürü yapıp sezon başlarken de tekrar vitamin ve eser elementleri kuşlarınıza vermelisiniz.

Sezona başlarken kombi mix nasıl kullanılır?

Sezonun başlamasına 1.5 2 ay kala sağlık kürünü kuşlarınıza geçiniz. Bu tarz ağır ilaçları sezon başlamadan hemen önce kullanmak üreme takviminizi geciktirir.

Bu ilaçları kullandıktan sonra kesinlikle vitamin ve eser elementleri vücuda kazandırmanız gerekir.

Kombi mix’i kullanırken neler yapmamalıyız?

Kombi mix kullanılırken kesinlikle çeşme suyu kullanılmamalı arıtma suyu veya hazır su kullanılmalıdır nedeni ise klor vb. şeylerin antibiyotiğin gücünü düşürmesi.Aynı şekilde kafeste kalamar kemiği ve gaga taşları da sökülmelidir.

Kombi mix verilen kuşlarımızı nasıl beslemeliyiz?

Kombi mix verilen kuşlar kesinlikle sade akdarı ile beslenmemelidir. Karbonhidrat değeri yüksek olan yemler ile beslenilmesi gerekir. Japon darısı , dal darı , kenevir tohumu , deve dikeni tohumu gibi gibi ek takviye tohumlar kullanılmalıdır.

Kombi mix med tollyamin forte olmadan kullanılabilir mi ?

Kombi mix ağır bir ilaç olduğu için med tollyamin forte olmadan kullanılması çok doğru olmaz. Kuşlar da karaciğer çok önemli olduğu için karaciğere en ufak vereceğiniz zarar kuşlar da hastalık geçse bile ilerde size büyük problemler açabilir.

Kombi mix sonrası neden probiyotik kullanılır?

Verdiğimiz ilaçlar genellikle sadece zararlı bakterileri yok etmez. Aynı zamanda yararlı bakterileri de yok ettiği için tedavinin devamında probiyotik tedavisi çok önemlidir.

Diğer Blog Yazılarımız