27 Şubat, 2023

Muhabbet Kuşu Taban Malzemesi Nedir? Mısır Granülü?

Muhabbet Kuşu Taban Malzemesi Nedir

Muhabbet kuşlarınız için yaratacağınız yaşam ortamı, onların sağlıkları için büyük önem taşımaktadır. Bundan dolayı muhabbet kuşunuz için seçtiğiniz ürünlere dikkat etmeniz gerekmektedir. Muhabbet kuşunuzun yaşadığı alandaki taban malzemesi de dikkat edilmesi gereken malzemelerin başında gelmektedir.

Çünkü taban malzemesi, sanıldığından daha büyük öneme sahiptir. Taban malzemesi, özelliklerine göre muhabbet kuşunuza sağlıklı ve temiz bir ortam sunmaya yaramaktadır. Yani aslında taban malzemesi, kafesin yapısından temizliğine kadar birçok noktada rol oynamaktadır.

Bunun için taban malzemesi seçerken dikkatli olmanız gerekmektedir. Piyasada muhabbet kuşlarının kafesleri için üretilen çok çeşitli taban malzemeleri mevcut. Bu malzemeler, temel olarak üretildikleri ürünlere göre farklılık göstermektedir.

Üretilen ürün, taban malzemeleri arasında kalite farkını ortaya çıkartmaktadır. Kalite farkı, aynı zamanda fiyat farklılığına da sebep olmaktadır. Pahalı ürünlerden üretilen taban malzemeleri, diğer taban malzemelerine oranla daha yüksek satış fiyatlarına sahiptir.

Bundan dolayı birçok muhabbet kuşu bakıcısı, kaliteli taban malzemesi almak konusunda tereddüt etmektedir. Fakat belirttiğimiz gibi taban malzemesi, özellikle kafesin temizliği konusunda büyük rol oynamaktadır.

Kafesin temizliği de tabii ki muhabbet kuşlarının sağlığı için en önemli etkenlerden birisi olmaktadır. Bu yüzden taban malzemesi tercihinde önceliğiniz muhabbet kuşlarınızın sağlığını koruyacak ürünler seçmek olmalı. Bu noktada en çok tercih edilen taban malzemesi ise mısır granülü olmaktadır.

Mısır Granülü Nedir?

Mısır granülü, mısırın sert yani odunsu bölümünden elde edilen bir üründür. Her ne kadar odunsu bölümden elde edilse de mısır granülü, oldukça hafiftir. Bu sayede mısır granülünü kafeslerde taban malzemesi olarak kullanmanız kafesin ağırlığı için olumsuz bir durum yaratmamaktadır.

Muhabbet kuşu yetiştiricilerinin çoğunluğu taban malzemesi olarak mısır granülü kullanmayı tercih etmektedir. Çünkü mısır granülü, yüksek emiciliğe sahip bir üründür. Bu sayede kafeslerde bakteri başta olmak üzere çeşitli mikroorganizmaların oluşmasını engeller.

Ayrıca mısır granülü, emiciliği sayesinde tozları da tutarak kuşlarınız için rahat bir ortam yaratır. Böylece kafesinizin tabanında mısır granülü kullanarak kafesinizin sağlık seviyesini arttırabilirsiniz. Mısır granülünü temizlemek ve değiştirmek oldukça kolaydır. Bundan dolayı belirli bir süre sonra kafes bakımı yapmak istediğinizde kolaylıkla tabanda yer alan mısır granülünü yenileyebilirsiniz.



Diğer Blog Yazılarımız