Yavru Muhabbet Kuşu Bakımı ve Beslenmesi
Yavru Muhabbet Kuşu Bakımı ve Beslenmesi
Muhabbet kuşları, bakımları dikkat gerektiren hayvanlardır. Muhabbet kuşu bakıcıları, özellikle çiftleşme süreçlerinde zorluk yaşamaktadırlar. Bundan dolayı sizler de muhabbet kuşu çiftleşmesi için ne yapılmalı diye merak ediyor olabilirsiniz.
Muhabbet kuşları, duygusal ve eş seçen hayvanlardır. Eş seçtirirken en doğru ve garanti yöntem, muhabbet kuşunun eşini kendisinin seçmesidir
Muhabbet kuşları, eşiyle eğer ki anlaşıyorsa sizin ona sağlamanız gereken bazı şeyler vardır. İlk olarak sağlıklı bir üretim için güvenli bir ortam sağlamalısınız. Bunun için de geniş bir kafes, bir yuva, gerekli vitamin ve takviyeleri tedarik etmelisiniz.
Muhabbet kuşları, güvenmedikleri ve korktukları ortamda ürememektedirler. Eğer ki evde üretim yapıyorsanız ve oda sürekli kullanılıyorsa muhabbet kuşunuzun kafesini daima insan boyunun üstünde bir yere yerleştirin. Bu, kuşa güven verecektir. Çünkü kuşların doğal ortamında da bu süreç, aynı şekilde işlemektedir.
Bunun yanı sıra kuşunuzun kafesinin düzenini iyi ayarlamalısınız. Bunun için de kuşunuzun yemliği akıllı yemlik olsun. Böylece kuşunuzu çok fazla rahatsız etmeden kolay bir şekilde yemini kafesin dışından doldurabilirsiniz.
Yeminin içinde aspur yani sade kanarya yemi mutlaka bulunsun. Bunun nedeni aspurun içinde %56 karbonhidrat bulunmasıdır. Muhabbet kuşlarında özellikle dişi kuşlarda kalsiyum çok önemlidir. Kalsiyum içinse sitemizden kalsiyum bombası veya Versele Laga Calcilux temin edebilirsiniz.
Erkek muhabbet kuşlarında ise E vitamini ve selenyum çok önemlidir. Bunun içinde Röhnfried Taubenfit E 50 kullanmayı tercih edebilirsiniz. Kuş sayınız az ise ürünleri bölünmüş bir şekilde almanızı tavsiye ediyoruz. Böylece ürünleri hem daha ucuza almış olursunuz hem de son kullanım tarihinden önce bitirebilirsiniz.
Üretmek istediğiniz çiftlerinizi kesinlikle kafesinden dışarı çıkarmayın. Çünkü bu şekilde kuşlarınızın odak noktalarını dağıtırsınız. Bunun yanı sıra yuvasının içine daldarı koyabilirsiniz. Daldarı dışarıdan da ucu gözükecek şekilde ayarlamanızı tavsiye ediyoruz.
Bunu yaparak muhabbet kuşunuzun yuvasını keşfetmesine yardımcı olacaksınız. Muhabbet kuşunuz yuvadayken veya kafesindeyken sürekli yuvalığının kapağını açıp kapatmayın. Çünkü bunu yaparsanız kuşunuzun yuvasına olan güvenini kırmış olursunuz.
Son olarak evde başka bir hayvan varsa çiftleriniz ürkebilir. Bu yüzden diğer hayvanlarınızı, muhabbet kuşlarınızın üremesi sırasında kuşlarınızın olduğu odaya almayınız.
Dişi muhabbet kuşları eğer ki yumurtlamak için hazırlarsa başlarını yukarı doğru kaldırıp arkaya uzatarak kuyruklarını kaldırırlar. Erkek muhabbet kuşu dişi muhabbet kuşunun üzerine çıkar ve çiftleşme gerçekleşir.