21 Mart, 2023

Muhabbet Kuşu Üretimi İçin Olmazsa Olmaz Ürünler

Muhabbet kuşları, en çok beslenen evcil hayvanların başında gelmektedir. Birçok muhabbet kuşu yetiştiricisi, kuş bakımının kolay olduğunu düşünmektedir. Ancak bu süreç, düşünüldüğü kadar kolay değildir. Muhabbet kuşu bakımı ve üretimi için olmazsa olmaz bazı adımlar ve ürünler mevcuttur. Bizler de bu yazımızda sizler için muhabbet kuşu üretimi için önemli olan ürünlerden bahsedeceğiz.

Öncelikle üreme için özellikle erkek kuşlarda e vitamini ve selenyum çok önemlidir. Bunun yanı sıra dişi muhabbet kuşlarında ise kalsiyum büyük önem taşımaktadır. E vitamini için bizlerin sizlere önerisi, Röhnfried Taubenfit E 50 ve Versele Laga Ferti Vit olacaktır. Kalsiyum takviyesinde ise sitemizde bulunan Kalsiyum bombası ve Versele Laga Calci – lux ürünlerini tercih edebilirsiniz.


Bir diğer önemli şey ise kuş kumudur. Kum, kuşların sindirim sistemleri için faydalı ve olmazsa olmaz bir üründür. Muhabbet kuşlarında mide yoktur. Bunun yerine muhabbet kuşlarının kursakları vardır. O yüzden sindirim için kuş kumuna kesinlikle ihtiyaçları vardır. Hazımsızlık yaşayan bir muhabbet kuşu da çiftleşmeyi düşünmeyecektir. Bundan dolayı muhabbet kuşu üretimi için kum önem taşımaktadır.



Probiyotik, muhabbet kuşu üretimi için önem taşıyan bir diğer üründür. Çünkü probiyotik, bağırsak florasında gerekli olan bakterilerin tamamlanmasına yardımcı olur. Günümüzde piyasada en başarılı olan probiyotik markaları Röhnfried Entrobac ve Probacdiyebiliriz.

Ne yazık ki Probac, Türkiye’de çok yaygın bulunmamaktadır. Bundan dolayı bizlerin size önerisi Röhnfried Entrobac olmaktadır. Probiyotik markası seçerken dikkatli olmalısınız. Çünkü probiyotik, muhabbet kuşunuzun sağlığını doğrudan etkilemektedir.

Son olarak multivitamin, muhabbet kuşu üretimi için önem taşımaktadır. Multivitamin içerdiği vitaminler ve aminoasitler nedeniyle olmazsa olmaz ürünlerden birisidir. Multivitaminler muhabbet kuşlarının tüy dökümü döneminde, vücut dirençlerinde, metabolizmalarında ve bağışıklık sistemlerinde çok önemli rol oynuyorlar.


Bu noktada bizlerin size önerisi Röhnfried Gervit – W olacaktır. Bu ürün, muhabbet kuşunuzun sağlığı için çeşitli vitaminleri içermektedir. Böylece kuşunuzun sağlığı için en iyi multivitamin tercihlerinden birisi olmaktadır.

Diğer Blog Yazılarımız